Kom och träffa världens starkaste man

Kom och träffa världens starkaste man

Magnus Samuelsson är mest känd som världens starkaste man, en titel som han vann i Marocko 1998. Han har stått på prispallen fem gånger. Han har vunnit tävlingen Sveriges starkaste man nio gånger. Han kallas ”The Giant Swede” eller ”The King of Stones”, på grund av den gren han av alla visat mest framgång i.

Samuelsson har alltid varit naturligt stark och klarade som 16-åring 100 kg första gången han provade på bänkpress. Magnus Samuelsson insåg sin talang och började träna 6–7 dagar i veckan. Målet med träningen var inget annat än att bli riktigt  stark.

Magnus föreläser om träning, kost och hälsa och om stress, självkänsla och mental inställning. Han berättar bland annat om att alla med enkla medel kan förbättra både styrka och kondition och därigenom minska risken för vällevnadssjukdomar. Magnus menar att det aldrig är för sent att börja träna. Men fysisk träning är inte det enda Magnus betonar. Stresshantering, motivation, koncentration, självkänsla och mental inställning samt hur man når uppsatta mål är teman som Magnus också pratar om.

682total visits,1visits today

468 ad